Та да, неплохо поживают чуваки. Вот про них один хлопец, медик, который в Ираке служил написал слегонца (на украинском, правда, но общий смысл должен быть понятен):Зарплаты у сотрудников там от 500 баксов в день.
"В продовження натикаю пару слів про найманців, чий вид діяльності не викликав в мене захоплення, скоріш навпаки. А саме, про згадану Лихом Blackwater Security. Та Чорна Вода була за моїх часів справжнім лихом (каламбур-с ). Причин на це було до біди й троха.
1. Грудна жаба: хлопці заробляли в три рази більше від пересічного селепка, нікому не рапортували, вільно пили горілку, за яку я мало під трибунал не сходив.
2. Шкідники сільського господарства: головним завданням цих гицлів було оxороняти конвої всяких крутеликів. І з цією справою вони справлялися феноменально якісно. Тобто, летіли з шаленною швидкістю і мочили все живе довкола, якщо те живе не лише криво подивилося, а криво щось про них подумало. Через те, що по більшості ті хлопці бувші командоси, спецназівці та махновці, вони дуже рідко не потрапляли в ціль і трупів по кожнім такім заїзді було конкретно.
3. Оті самі трупи: коли та буцигарня проїджала через населений пункт, вона залишала його немов розшурханий мурашник. Одразу збільшувалась кількість мін, що летіли через паркан, частішали напади на конвої і все як правило закінчувалося зачистками прилягаючої до бази місцевості, які я (як би так чемно висловитись) не те що не любив, але якось не в кайф було шастати не броньованою швидкою настею по вуличках де й ішаком тісно і не відомо, що це летить з підвіконня: горщик з квітами, чи фугас з моїм похоронним вінком. Саме в такий спосіб був важко поранений мій близький друг. Отже коли Blackwater Security їхав з понтом через наші палестини біди чекали всі.
Особливими вибагусеньками у бронетехніці ті хлопці не відрізнялися. Жадних броньовиків чи там взагалі гвинтокрилих засобів. Колеса в них були розділені залежно від походження найманців. Самі круті були південні африканці (білі звичайно), якісь підозрілі німецькомовні бородані (досі не знаю звідки такі круті), американці, британці та австралійці. Це панство могло спокійно їздити броньованими мерседесами зі шклом грубшим від моєї руки. Сфотографувати це диво поблизу можливості не було. Згідно інструкцій вони в ліпшому випадку чемно матюкалися й грозилися розтрощити камеру. Коло крутеликів крутилися розбійнички класом поменше: індійці й непальці племені гуркі. До речі оті легендарні кукрівські ножі були у всіх. Вони їздили на доджах і тойотах з вийнятими задніми дверями й кулеметами на дахах.
Цікаво, що ніхто з них не мав калашнікова, який називали нездалою пукалкою з якої ні поцілити ні перекрити. Натомість ті що покрутіше мали різні комбінації НК, а ті що попростіше всі як один носили... американський М3 так званий „Grease Gun”.
Не питайте чого саме цю біду, не знаю, можливо тому, що воно мало 45 калібр, а таке вже як довбане, то ніхто на копитах не встоїть.
На кінець пару слів про бронежилети тої компанії. Не дивлячись на те, що Рамсфельд і всі великі ель гвапо вже давно роз’їжджали у „драконячій шкірі”, ніхто з чорноводців не вбирав навіть інтерсептор. Всі як один носили бронежилети цивільного зразку, правда іноді найважчої модифікації – ІV."
Тоже по 500президентов в день? Я-бы поработал в такой конторе...Ходят разговоры, что Газпром обзаведется своей ЧВК